уторак, 15. април 2014.

Petrović: Strijelci neće dejstvovati dok im se ne isplate obaveze


Dobojski strijelci neće dejstvovati do daljnjeg ukoliko se ne isplate obaveze prema njima ili 50 odsto od potraživanja, rekao je za Srni predstavnik strijelaca Marinko Petrović.
"Iako je sezona dejstvovanja protivgradne zaštite počela danas, to je stav većine od ukupno osam strijelaca koji dejstvuju na području Doboja", izjavio je Petrović. 

Petrović je upozorio da strijelci trpe zbog nerazriješenih odnosa između lokalnih i republičkih institucija, koji traju unazad četiri godine. 

"Materijalno-tehnička sredstva za ovu godinu dostavljena su na dobojsko područje", naveo je Petrović. 

Portparol Javnog preduzeća "Protivgradna preventiva Republike Srpske" Tihomir Dejanović rekao je Srni da je 9. aprila grad Doboj potpisao ugovor o protivgradnoj zaštiti za ovu godinu. 

On je naveo da zbog prošlogodišnjeg duga od 20.000 KM nisu plaćene ugovorene obaveze dobojskim strijelcima za 2013. godinu. 

"S naše strane uputili smo apel gradonačelniku da se dugovanja izmire i da strijelci nastave svoj angažman", poručio je Dejanović. 

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu u Doboju Duško Paravac rekao je da je nakon današnjeg razgovora sa predstavnicima preduzeća "Protivgradna preventiva Republike Srpske" dobio uvjeravanje da će do kraja ove sedmice strijelcima biti isplaćen zahtijevani minimum u iznosu od 50 odsto od ukupnog potraživanja. 

Paravac je istakao da će istovremeno gradonačelnik Doboja Obren Petrović uplatiti dio potraživanja ovom preduzeću. 

On je pojasnio da ugovore sa osam dobojskih strijelaca potpisuje preduzeće "Protivgradna preventiva Republike Srpske". 

"Finansijska dinamika plaćanja gradske uprave prema ovom preduzeću nije izgovor za neizmirenje obaveza prema strijelcima", izjavio je Paravac. 

Sezona dejstvovanja protivgradne zaštite počinje danas i traće do 15. oktobra. 

Na dobojskom području djeluje osam protivgradnih stanica, a predviđena je izgradnja dodatnih osam na području mjesta Cvrtkovci, Stanari, Cerovica, Sjenina, Tekućica, Trbuk, Boljanić i Brezici. 

Izgradnja jedne protivgradne stanice košta 13.500 KM, od čega Doboj finansira 8.600 KM, a preduzeće "Protivgradna preventiva Republike Srpske" 4.900 KM. Ovom iznosu se dodaju i troškovi naknade za strijelce.

Нема коментара:

Постави коментар