уторак, 4. јун 2013.

Sveštenik iz Rudanke saslušan zbog trgovine drogom


BANJALUKA - Milidrag Stokanović, sveštenik iz Rudanke, kod Doboja, saslušan je danas u Banjaluci zbog svojih kontakata sa Goranom Jovanovićem iz tog grada i Brčakom Antom Čančarevićem, osumnjičenim narko-dilerima.
Jovanović i Čančarević "pali" su u velikoj međunarodnoj akciji ARKA,  kad je razbijena dobro uvezana grupa dilera koja je godinama švercovala kokain.
Sveštenik iz Rudanke "upecan" je tokom praćenja telefonskih razgovora Jovanovića i Čančarevića, ali zasad nema status osumnjičenog.
Nakon što su otkrili da razgovara sa Jovanovićem i Čančarevićem, policija je Stokanovića počela prisluškivati.
"Pozvan je na razgovor kako bi bili ispitani detaljnije ti njegovi kontakti, nakon čega je pušten", potvrdio je izvor blizak istrazi.
Pravoslavni vjernici iz Rudanke već dugo su nezadovoljni  radom sveštenika Stokanovića i tvrde da se godinama umjesto vjerskim dužnostima posvetio aktivnostima koje su "u koliziji sa zakonom".
Mediji su ranije spekulisali da je upravo Stokanović sveštenik koji se  pojavljuje u razgovoru sa jednim mladićem kojeg je podvodio za bivšeg vladiku Vasilija Kačavendu. U Banjaluci je ovaj sveštenik viđan u elitnim lokalima i u društvu zgodnih djevojaka.
Podsjetimo, u međunarodnoj akciji ARKA protekle sedmice su uhapšeni Jovanović i Čančarević, kojima je Sud BiH u međuvremenu odredio jednomjesečne pritvore.
U istoj akciji u Srbiji je uhapšen Hadži Zoran Jovanović (53) zvani Zigi i Tebra iz Zemuna, inače brat Gorana Jovanovića, a koji je označen kao organizator međunarodne kriminalne grupe narko-dilera.
U akciji na području Doboja i Brčkog, koju je po nalogu Tužilaštva BiH, sproveo MUP RS pretreseni su kafić "Havana" Gorana Jovanovića, te njegov automobil, stan u Celjskoj ulici u Doboju i porodična kuća u Kakmužu, kod Doboja.
Grupu terete da je švercovala kokain iz Južne Amerike i prodavala ga u zemljama EU, a novac prala kroz privredne tokove i preduzeća u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.
Akcija ARKA je osim u Srbiji i BiH, sprovedena i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Njemačkoj, Belgiji i Holandiji gdje je uhapšeno više osoba i pretreseno na desetine lokacija.
Vođa kriminalne grupe Jovanović hapšen je još 2007. godine u Holandiji prilikom krijumčarenja 200 kilograma kokaina iz Južne Amerike.
U akciji sprovedenoj u Holandiji policija je zaplijenila milion evra, dok su u RS zaplijenjeni luskuzni automobili i to BMW 7 i golf 6 kod osumnjičenih Čančarevića i porše vlasništvo Jovanovića.

Izvor: Nezavisne novine

Нема коментара:

Постави коментар