четвртак, 30. јануар 2014.

Susret poljoprivrednih proizvođača i prerađivača



U Doboju će u petak, 7. februara, biti održani susreti poljoprivrednika dobojskog područja sa predstavnicima prerađivačke industrije, te proizvođačima repromaterijala, mehanizacije i opreme za poljoprivredu iz BiH i zemalja okruženja.
Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu grada Doboja Duško Paravac izjavio je Srni da je cilj održavanja susreta organizovanje poljoprivrednih proizvođača i obnova upisa poljoprivrednih gazdinastava, te ugovaranje proizvodnje i zajedničkih nastupa na tržištu. 

On je naveo da će tokom skupa biti predstavljeni proizvodni programi oko 40 preduzeća iz Republike Srpske, BiH i zemalja okruženja koja se bave otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrednim tehnologijama, kao i proizvodnjom mehanizacije i opreme za poljoprivredu. 

"Susrete organizuje grad Doboj u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Zadružnim savezom i Privrednom komorom Srpske, kao i sa Agencijom za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/ Srpske", dodao je Paravac.

Kao i na svakom susretu do sada, najviše poljoprivrednika se očekuje iz Rudanke i okoline, odnosno, Velike i Male Bukovice, Kladara itd.


Нема коментара:

Постави коментар