среда, 11. децембар 2013.

Treći sajam nacionalnih manjina dobojske regije



U Doboju će 21. decembra biti održan treći sajam nacionalnih manjina dobojske regije, a učešće je najavilo 14 udruženja i organizacija iz Republike Srpske i BiH.
Prema izvještaju Organizacionog odbora, učešće su najavila udruženja dobojske regije, te iz Banjaluke, Bijeljine, Prnjavora, Prijedora, Trebinja i Sarajeva, kao i predstavnici Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske. 

Predsjednik Saveza nacionalnih manjina dobojske regije Dragan Marković, koji je i organizator Sajma, rekao je Srni da se sajam održava jednom godišnje s ciljem predstavljanja rada i kulturno-istorijske tradicije nacionalnih manjina na ovim prostorima. 

On je naglasio da će na sajmu biti predstavljeno i korištenje podsticajnih sredstava lokalnih zajednica i ostalih subjekata dobojske regije i šire društvene zajednice, kao i dobronamjernih građana. 

Sastanku sajamskog Organizacionog odbora prisustvovali su predstavnici udruženja nacionalnih manjina iz osam opština regije Doboj, kao i delegacija Udruženja "Romska djevojka - Romani ćej" iz Prnjavora, koji su bili u službenoj posjeti Savezu nacionalnih manjina regije Doboj. 

Нема коментара:

Постави коментар