среда, 5. фебруар 2014.

CJB Doboj: Šest lica na informativnom razgovoru zbog sutrašnjeg protesta



U policijskoj stanici Doboj danas je obavljen informativni razgovor sa šest lica radi provjere saznanja o održavanju nenajavljenog protestnog skupa ispred zgrade Skupštine grada tokom sutrašnje sjednice lokalnog parlamenta, rečeno je Srni u dobojskom Centru javne bezbjednosti.
Iz dobojske policije navode da su do saznanja o održavanju nenajavljenog protestnog skupa došli na osnovu "javnog pogovaranja lica koji su se sami identifikovali na društvenim mrežama". 

Srna saznaje da su na informativni razgovor pozvani, između ostalih, predstavnici Boračke organizacije Doboj, kao i neki pripadnici boračkih kategorija. 

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Doboj Nenad Bukvić rekao je Srni da je na informativni razgovor pozvan "radi utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa javnim pogovaranjem". 

Bukvić je naveo da Boračka organizacija neće učestvovati na sutrašnjem protestnom skupu, ali da postoji mogućnost da se pojavi određeni broj pripadnika boračkih kategorija. 

Prema zakonskim odredbama, organizator je obavezan da policiji najavi javni skup pet dana prije njegovog održavanja ili 48 časova prije, uz obrazloženje zašto se prijava podnosi u skraćenom postupku.

SRNA 

Нема коментара:

Постави коментар